Hilary Mantel – Wolf Hall

geplaatst in: Recensie | 0
Hilary Mantel – Wolf Hall

England, the 1520s. Henry VIII is on the throne, but has no heir. Cardinal Wolsey is his chief advisor, charged with securing the divorce the pope refuses to grant. Into this atmosphere of distrust and need comes Thomas Cromwell, first as Wolsey's clerk, and later his successor. Cromwell is a wholly original man: the son of a brutal blacksmith, a political genius, a briber, a charmer, a bully, a man with a delicate and deadly expertise in manipulating people and events. Ruthless in pursuit of his own interests, he is as ambitious in his wider politics as he is for himself. His reforming agenda is carried out in the grip of a self-interested parliament and a king who fluctuates between romantic passions and murderous rages.

Boekinformatie
Schrijver: Hilary Mantel
Titel: Wolf Hall
Uitgeverij: Fourth Estate (UK)
Jaartal: 2009
Bladzijden: 652
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+


De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Boek gelezen: 2010

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb dit boek in januari 2010 gekocht.

Dit verhaal speelt zich af in de 16e eeuw in Engeland. De hoofdpersoon is Thomas Cromwell. Hij is in het begin van het verhaal de klerk van kardinaal Wolsey. Hierdoor komt hij in contact met hooggeplaatste mensen en ziet de politieke spelletjes van dichtbij. Een fascinerend verhaal over politieke macht in Engeland.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.