boekomslag Bill Bryson - Down under

It is the driest, flattest, hottest, most desiccated, infertile and climatically aggressive of all the inhabited continents and still Australia teems with life – a large portion of it quite deadly. In fact, Australia has more things that can kill you in a very nasty way than anywhere else. Ignoring such dangers – and yet curiously obsessed by them – Bill Bryson journeyed to Australia and promptly fell in love with the country. And who can blame him? The people are cheerful, extrovert, quick-witted and unfailingly obliging: their cities are safe and clean and nearly always built on water; the food is excellent; the beer is cold and the sun nearly always shines. Life doesn’t get much better than this…

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik wilde dit boek al kopen (en lezen natuurlijk) toen we bezig waren met onze plannen om naar Australië te verhuizen. Op de een of andere manier is dat toen niet gelukt. Afgelopen winter was ik voor een tijdje in Nederland en heb toen boeken besteld bij Amazon in Duitsland en eindelijk ook dit boek.

Ik was op zoek naar een boek dat mij een goed beeld zou geven van Australië voordat we aan onze rondreis zouden beginnen. Een boek dat ideeën zou geven over wat te doen en te bekijken. Na het lezen, jaren geleden, van Een kleine geschiedenis van bijna alles wist ik dat Bryson er van houdt om de diepte in te gaan en veel details te leveren.

Dat bleek een kleine teleurstelling te worden. “Down Under” is geen boek over Australië als geheel. Bryson richt zich op details, op mensen die hij heeft ontmoet terwijl hij voor korte bezoeken (2-3 weken) in Australië was. Hij schrijft bijvoorbeeld over wandelen door North Sydney, over zijn reis naar Alice Springs, over vreemde Australische dieren (zoals de platypus en echidna).

Het was een leuk boek om te lezen, maar niet wat ik wat ik op dit moment zocht. Toch raad ik het aan, want het geeft onverwachte details over Australië.


2 reacties

  1. Wel grappig dat een land dat begonnen is als strafkolonie en waarvan een groot deel van de bevolking er prat op gaat misdadigers als voorouders te hebben, nu zo vriendelijk en veilig is ! Dat geeft te denken…;o)

  2. @de Stripman: wij vinden het in ieder geval een veilig land, maar Australiers (zeker in de grote steden) denken daar wel anders over en hebben daarom hoge schuttingen.
    Maar Australiers zijn nog steeds niet echt trots op het feit dat ze eventueel misdadigers als voorouders hebben. Maar het wordt in ieder geval niet meer genegeerd zoals een jaar of 10 geleden. Toen werd dat gewoon door ze ontkend.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.