John Irving – Last night in Twisted River

geplaatst in: Recensie | 0
John Irving – Last night in Twisted River

In 1954, in the cookhouse of a logging and sawmill settlement in northern New Hampshire, an anxious twelve-year-old boy mistakes the local constable's girlfriend for a bear. Both the twelve-year-old and his father become fugitives, forced to run from Coos County—to Boston, to southern Vermont, to Toronto—pursued by the implacable constable. Their lone protector is a fiercely libertarian logger, once a river driver, who befriends them.

John Irving - Last night in Twisted River
Uitgever: Ballantine Books (VS)
Jaartal: 2010
Bladzijden: 586
Genre: Roman

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Over het boek

In 1954 gaat een kok met zijn twaalfjarige zoon op de vlucht. Ze woonden in een houthakkerskamp in het noorden van New Hampshire. De zoon, Daniel, heeft net per ongeluk de minnares van zijn vader doodgeslagen met een pan omdat hij dacht dat ze een beer was. Zij is ook de vriendin van de plaatselijke politieagent. Ze zorgen dat het lijk in de keuken van haar eigen huis ligt. De politieagent denkt in eerste instantie dat hij haar heeft vermoord. Hij heeft haar al regelmatig geslagen als hij dronken was, dus hij denkt dat hij het heeft verdrongen.

Toch komt hij op een gegeven moment achter de waarheid en gaat daarna op zoek naar de kok en zijn zoon. Elke keer als hij hen op het spoor is raakt hij het spoor weer bijster, omdat ze weer zijn verhuisd. Ondertussen lezen we hoe het met de kok en zijn zoon vergaat. De zoon wordt uiteindelijk een gevierde schrijver (onder pseudoniem).

 

Mijn mening

Dit boek is opgebouwd uit een aantal delen en het eerste deel dat zich afspeelt in 1954 vond ik erg traag. Het kostte me moeite om door te lezen, maar daarna kreeg het verhaal meer vaart en werd het leuk. Het einde van het boek is verrassend!

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.