Eoin Colfer – Artemis Fowl (5 boeken)

geplaatst in: Recensie | 0
Eoin Colfer – Artemis Fowl (5 boeken)

Twelve-year-old villain, Artemis Fowl, is the most ingenious criminal mastermind in history. His bold and daring plan is to hold a leprechaun to ransom. But he's taking on more than he bargained for when he kidnaps Captain Holly Short of the LEPrecon (Lower Elements Police Reconnaissance Unit). For a start, leprechaun technology is more advanced than our own. Add to that the fact that Holly is a true heroine and that her senior officer Commander Root will stop at nothing to get her back and you've got the mother of all sieges brewing!

Informatie
Schrijver: Eoin Colfer
Titel: Artemis Fowl
Serie: Artemis Fowl
Uitgeverij: Penguin Books (UK)
Genre: sprookjes

 

In “Artemis Fowl” maken we kennis met een hoogbegaafde jongen van 12 jaar oud. Artemis heeft een plan om het familiekapitaal, dat verdwenen is bij de verdwijning en waarschijnlijke dood van zijn vader, weer aan te vullen. Hiervoor heeft hij de hulp van een elf nodig. Maar iedereen weet dat elfen niet bestaan…

Artemis ontvoert kapitein Holly Short en met haar als onderpand onderhandelt hij over een fortuin aan goud. Helaas gaat niet alles volgens plan.

The story began several years ago at the dawn of the twenty-first century. Artemis Fowl had devised a plan to restore his family’s fortune. A plan that could topple civilizations and plunge the planet into a cross-species war. He was twelve years old at the time… (citaat uit “Artemis Fowl”)

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

In “Artemis Fowl and the arctic incident” blijkt de vader van Artemis nog te leven. Artemis ontvangt een mailbericht van de ontvoerders dat hij 5 miljoen euro moet komen afleveren in Moermans (Rusland). Artemis is niet van plan dit geld zomaar te overhandigen en wil graag de hulp van de elfen om zijn vader te redden en het geld te houden. De elfen hebben de hulp van Artemis nodig om een opstand van goblins tegen te gaan. Er wordt een afspraak gemaakt…

They headed down the corridor. Two hundred goblins versus our three virtually unarmed heroes. It was going to be close. (citaat uit “Artemis Fowl, the arctic incident”)

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

 

In “Artemis Fowl and the eternity code” heeft Artemis met behulp van elfentechnologie, zonder hun toestemming, een communicatieapparaat gemaakt. Tijdens een demonstratie voor een multimiljonair zoekt het apparaat naar surveillanceapparatuur in de omgeving. Hierbij wordt ook een signaal opgevangen over de elven. De mulitmiljonair begrijpt dat er meer te doen valt met dit apparaat en steelt het. Zowel Artemis als de elfen gaan op jacht naar het apparaat om te voorkomen dat de elfenwereld ontdekt zal worden door mensen.

With two parents resident in Fowl Manor, it will be impossible for me to conduct my various illegal ventures undetected. Previously this would not have been a problem as my father was a bigger crook than me, but Mother is determined that the Fowls are going straight.
However, there is time for one last job. Something that my mother would not approve of. I don’t think the fairy folk would like it much either. So I shall not tell them. (citaat uit “Artemis Fowl, the infinity code”)

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

In “Artemis Fowl and the opal deception” wordt zowel de maatschappij van de mensen als van de elfen bedreigd door een haatdragende elf. Iedereen denkt dat deze elf in coma ligt, maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Ze wil wraak nemen op o.a. Artemis omdat hij erbij was toen zij werd opgepakt als het brein achter de opstand van goblins in “Artemis Fowl, the arctic incident”. Artemis en de elfen werken samen om het einde van hun werelden te voorkomen.

The fairy shuttleport in Tara was the biggest in Europe. More than eight thousand tourists a year passed through its X-ray arches. Thirty thousand cubit feet of terminal concealed beneath an overgrown hillock in the middle of the McGraney farm. It was a marvel of subterranean architecture. (citaat uit “Artemis Fowl, the opal deception”)

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

In “Artemis Fowl and the lost colony” blijken er demonen in de menselijke wereld terecht te komen. Artemis werkt samen met de elfen om de demonen weer naar hun eigen wereld terug te brengen en zijn eigen wereld te beschermen. Bij de jacht op de demonen komt hij een ander wonderkind tegen, Minerva, die hem met haar intellect tegenwerkt. Ze zijn aan elkaar gewaagd.

Happy was not a word often used to describe Artemis Fowl’s bodyguard. Jolly and contented were also words that were rarely applied to him or to people in his immediate vicinity. Butler did not get to be one of the most dangerous men in the world by chatting with anyone, who happened to stroll past, unless the chat concerned exit routes and concealed weapons. (citaat uit “Artemis Fowl, the lost colony”)

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Ik vond deze boeken erg leuk om te lezen. Zo leuk dat ik ze alle vijf in een week tijd uit had. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.

De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinniken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving. De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar. De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.

Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.