Marion Zimmer Bradley – The priestess of Avalon

geplaatst in: Recensie | 0
Marion Zimmer Bradley – The priestess of Avalon

As the Merlin of Britannia keeps his vigil atop the Tor of Avalon, Rian, the High Priestess of Avalon, dies giving birth to her fifth child. The girl, named Eilan with her mother's dying breath, takes life. From the stars the Merlin draws forth her prophecy: The child that was born at the Turning of Autumn, just as the night gave way to dawn, shall stand at the turning of the Age, the gateway between two worlds.' A prophecy of greatness, but it seems that she is destined to walk a path unlike any trod by a Priestess of Avalon before...

Marion Zimmer Bradley - Priestess of Avalon
Uitgeverij: ROC (VS)
Jaartal: 2008
Bladzijden: 420
Genre: science fiction & fantasy

Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Het boek “The priestess of Avalon” is het vierde deel in een serie boeken over Avalon van Marion Zimmer Bradley. De eerste drie boeken heb ik jaren geleden gelezen en deze gaan over koning Arthur en zijn Keltische banden. Dit vierde deel gaat over Eilan. Zij wordt geboren op Avalon, als dochter van de hogepriesteres van Avalon, en de Merlijn van dat moment voorziet dat ze een brug tussen twee werelden zal zijn. Eilan groeit op in Avalon, maar in haar tienerjaren wordt ze verliefd op een jonge Romein en gaat met hem mee. Hij zit in het leger en wordt naar Italië gestuurd. Eilan wordt moeder van Alexander. Hij zal uiteindelijk de Caesar worden van het Romeinse rijk en verenigt hiermee de Keltische en Romeinse wereld. Precies zoals voorspelt werd tijdens de geboorte van Eilan.

Ik vond dit boek minder leuk om te lezen dan de vorige drie delen over Avalon. Dit verhaal speelt zich voornamelijk in Italië, waardoor er minder aandacht is voor de Keltische invloed. En dat vindt ik nou net het meest interessant.

Het boek “The priestess of Avalon” is onafhankelijk van de vorige drie delen te lezen.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.