Peter Geelen – De paarse ruiter

Mathis wordt als vijfjarige jongen door een monnik naar Wolpen gebracht waar Chrétien de Calais, de commandeur van het Tempelhuis, zich om bijzondere redenen over hem ontfermt. In de nacht van 13 oktober 1307 worden alle Tempeliers in Frankrijk op bevel van Philips de Schone gearresteerd en in kerkers opgesloten. De volgende dag krijgt Mathis van Wolpen een erg vreemde opdracht. Hij moet drie oude en vooraanstaande Tempelridders naar een veilig onderkomen begeleiden.

Boekinformatie
Schrijver: Peter Geelen
Titel: De paarse ruiter
Uitgeverij: Kramat
Jaartal: 2007
Bladzijden: 458
Genre: geschiedenis

 


Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website.
bol.com

 

Over het boek

Mathis wordt als vijfjarige jongen door een monnik naar het klooster van de Tempeliers in Wolpen (België) gebracht. Hij leert hier in de loop van de tijd veel en is vrienden met de andere jongens. Zijn beste vriend is Goran. Op 13 oktober 1307 worden alle Tempeliers in Frankrijk gearresteerd, op bevel van de koning, Philips de Schone. Ze worden opgesloten in kerkers. De volgende dag krijgt Mathis een opdracht. Hij moet drie oude Tempelridders naar een veilige plaats brengen. Hij moet vertrekken zonder dat hij afscheid kan nemen van Goran. Deze dag is het begin van een interessante en gevaarlijke zoektocht, waarbij Mathis meer leert over zichzelf en zijn herkomst.

 

Mijn mening

Het boek “De paarse ruiter” van Peter Geelen is een jeugdboek dat zich afspeelt bij de Tempeliers in de middeleeuwen. Ik vond het een leuk boek om te lezen, omdat het een spannend en verrassend verhaal is. Het leven voor Mathis blijkt anders te zijn dan hij zich had voorgesteld. Dit is een leuk boek voor kinderen van 12 jaar en ouder die van verhalen houden die zich in het verleden afspelen, zoals “Kruistocht in spijkerbroek”.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.