boekomslag Arnon Grunberg - Onze oom

Als je kunt doden op commando, dan kun je ook liefhebben op commando. De meeste mensen hebben overtuigingen, zolang die maar niets kosten. Majoor Anthony is bereid een prijs te betalen voor zijn idealen. Als hij op een dag, tijdens een uit de hand gelopen operatie, het meisje Lina in de woonkamer van twee verdachte individuen aantreft, besluit hij haar zonder aarzeling mee naar huis te nemen als teder geschenk voor zijn vrouw.

Klik hier voor meer infomatie over dit boek

Over het boek

Als je kunt doden op commando, dan kun je ook liefhebben op commando.De meeste mensen hebben overtuigingen, zolang die maar niets kosten.

Dat is de overtuiging van majoor Anthony. Zijn vrouw wilde graag een kind, maar dat lukte niet. Op een dag vindt hij een meisje, Lina, tijdens een operatie die uit de hand loopt. Twee verdachte individuen zijn doodgeschoten en dat blijken haar ouders te zijn. De majoor neemt Lina mee naar huis en geeft haar als cadeau aan zijn vrouw. Zijn vrouw is daar niet echt blij mee. Lina groeit op in een kille omgeving.
Later komt Lina bij het rebellenleger te wonen en heeft ze een relatie met de rebellenleider. Ze wordt zwanger van hem, maar vraagt zich af wat ze hier eigenlijk doet.

Mijn mening

Het boek “Onze oom” van Arnon Grunberg heeft meerdere verhaallijnen die uiteindelijk niet zoveel met elkaar te maken blijken te hebben. De overeenkomst die de verhaallijnen hebben is dat iedereen een prijs moet betalen om zich gewaardeerd te voelen. En die prijs is erg hoog!

Ik weet nog niet precies wat ik van dit boek vond. Eigenlijk vond ik het een vaag boek en dat komt doordat de verhaallijnen naar mijn idee nogal los van elkaar staan. Ik vind het helaas niet een van de beste boeken van Arnon Grunberg.


6 reacties

 1. Moet je die prijs van `Ònze oom`,een koopje.
  Gisteren in de bieb nieuwe boeken voor 5 euro.

  Fleur Claudel

 2. Ken het boek niet. Ik weet ook nog niet, of ik het boek wel ga lezen.
  Soms vind ik hem heel goed en raak, maar soms ook heel grof en "wereldvreemd".

 3. @Anoniem: 6 euro voor een nieuw boek is inderdaad niet duur

 4. @Martien: je hebt gelijk, sommige boeken van Arnon Grunberg zijn erg goed en andere zijn vervelend. Ik vond "Tirza" bijvoorbeeld een mooi boek.

  Welke van zijn boeken vond jij leuk?

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.