boekomslag Arthur C. Clarke & Stephen Baxter - The light of other days

When a brilliant, driven industrialist harnesses cutting-edge physics to enable people everywhere, at trivial cost, to see one another at all times —around every corner, through every wall— the result is the sudden and complete abolition of human privacy, forever. Then the same technology proves able to look backward in time as well.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Over het boek

The light of other days van Arthur C. Clarke en Stephen Baxter (Het licht van vroeger dagen in het Nederlands) gaat over onze maatschappij in de toekomst. Er is een nieuwe functionaliteit ontwikkeld, Wormcam, een uitgebreide virtual-realityachtige videorecorder. Na een tijdje kan de Wormcam ook in het verleden kijken, naar elk moment dat jij wilt. Hierdoor gaan mensen elkaar bespioneren, maar het leidt ook tot nieuwe ontdekkingen over het verleden. Een neveneffect is wel dat andere mensen jou altijd kunnen bespioneren. Mensen gaan hier op verschillende manieren mee om. Sommige mensen zoeken naar privacy en andere mensen geven hun privacy volledig op en lopen naakt rond.

Mijn mening

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het lijkt mij erg interessant om gebeurtenissen uit het verleden in het echt te bekijken. Zo wordt het leren van geschiedenis een stuk interessanter. Ik zou het daarnaast niet prettig vinden dat andere mensen ook jou kunnen bekijken wanneer zij dat willen. Een beetje privacy is wel prettig!

Ik vind het een interessant gegeven en het is goed uitgewerkt. Hierdoor is “Light of other days” een meeslepend en leuk boek om te lezen.


4 reacties

  1. Toen het uitkwam heb ik het meteen gekocht, het is al weer een tijdje geleden…
    Ik vond het ook boeiend, en spannend om te lezen, ja, een van de betere samenwerkingsverbanden die Arthur C.Clarke heeft aangegaan.

  2. Het lijkt me in eerste instantie niets
    maar ik toen ik die andere van hem las was ik vrijwel onmiddellijk om

  3. @Bart: en weer een late reactie van mij…
    Leuk boek he?

  4. @Anoniem: wat heb je nog meer van Arthur C. Clarke en/of Stephen Baxter gelezen?

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.