In 1450 is Endymion leerling van de heer Gutenberg in Duitlsand. Gutenberg heeft een uitvinding gedaan waarmee hij teksten kan vermenigvuldigen, sneller dan manuscripten, de boekdrukkunst. Het geld hiervoor komt van een geldschieter , een duivelse man. Endymion vindt op een dag een kist met sloten die lijken op slangenkoppen. Als hij deze koppen aanraakt, snijdt hij zich en door zijn bloed gaat de kist open. In deze kist zit een geheim dat eeuwenlang bewaard zal blijven.

In de 20e eeuw vindt Blake een blanco boek dat van Endymion is geweest. Af en toe verschijnt er wat tekst, die hem bang maakt. Wat is er met dit boek? Wat is er gebeurd met Endymion? Wie wil het boek van Blake stelen? Allemaal vragen die in het verhaal beantwoord worden. Blake houdt niet van lezen, maar dit boek zal dit voor hem veranderen….

Ik vond “Endymion Spring” van Matthew Skelton een spannend jeugdboek. Beide verhaallijnen lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken te hebben. Maar al lezend in “Endymion Spring” wordt de samenhang duidelijk.

Dit boek is leuk voor kinderen die houden van geschiedenis en spanning. Ik denk dat dit boek geschikt is voor kinderen van 10 jaar en ouder, en voor volwassenen die houden van jeugdboeken.

 
Kijk voor meer informatie bij Bol.com:
 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.