Robert Hughes – De fatale kust

Het boek vertelt aan de hand van unieke documenten, dagboeken en brieven de fascinerende geschiedenis van de geboorte van Australië, het onbekende continent dat van een immense strafkolonie opbloeide tot een welvarende natie. in 1788 landde het eerste gevangenentransport uit Engeland. Tachtig jaar later kwamen de laatste criminelen uit Europa aan. Tachtig turbulente jaren waarin de natie zich langzaam ontworstelde aan Engelands gevangenentransporten en dwangarbeid - die bekendstond als het Systeem. Een strijd waaruit een nieuwe cultuur zou ontstaan.

Boekinformatie
Schrijver: Robert Hughes
Titel: De fatale kust
Uitgeverij: Balans
Jaartal: 1988
Bladzijden: 740
Vertaald door J. Verheydt
Genre: geschiedenis, informatief

 


Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website.
bol.com

 

Over het boek

In het boek “De fatale kust” van Robert Hughes wordt de geschiedenis van Australië beschreven. Het verhaal beschrijft hoe het land Australië zich heeft ontwikkeld vanaf de stichting van de strafkolonie. De schrijver geeft een beeld van het bestaan van mannen, vrouwen en kinderen. Hij geeft aan hoe moeilijk het was voor de mensen om een bestaan op te bouwen, hoe groot de verschillen zijn tussen de heersende klasse en de mensen in de gevangenissen.

 

Mijn mening

Ik vond het een fascinerend, maar langdradig boek om te lezen. Het heeft weken geduurd voordat ik dit boek uit had. “De fatale kust” is dan ook geen roman, maar een sociale geschiedenis. Ik vond het leuk om dit boek te lezen terwijl ik door Australië aan het rondreizen was en sommige plekken, zoals Port Arthur (Tasmanië) ook daadwerkelijk heb bezocht. Het boek geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van Australië.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

4 reacties

  1. Moet ik bij langdradig denken aan In Europa of is het erger?

  2. @HDJ Vidajo: Dat weet ik niet. Ik heb "In Europa" niet gelezen, maar het las een beetje als een studieboek.

  3. Ik vond In Europa goed, maar ik hoorde van een hoop bekenden dat ze erin waren gestrand, omdat het te langdradig was. Het boek lijkt me interessant.

  4. @HDJ Vidagjo: ik heb even bij Bol.com gekeken waar "In Europa" over gaat en misschien moet ik die ook maar eens lezen. Zal hem op mijn verlanglijstje zetten.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.