boekomslag Robert Hughes - De fatale kust

Het boek vertelt aan de hand van unieke documenten, dagboeken en brieven de fascinerende geschiedenis van de geboorte van Australië, het onbekende continent dat van een immense strafkolonie opbloeide tot een welvarende natie. in 1788 landde het eerste gevangenentransport uit Engeland. Tachtig jaar later kwamen de laatste criminelen uit Europa aan. Tachtig turbulente jaren waarin de natie zich langzaam ontworstelde aan Engelands gevangenentransporten en dwangarbeid – die bekendstond als het Systeem. Een strijd waaruit een nieuwe cultuur zou ontstaan.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik vond het een fascinerend, maar langdradig boek om te lezen. Het heeft weken geduurd voordat ik dit boek uit had. “De fatale kust” is dan ook geen roman, maar een sociale geschiedenis. Ik vond het leuk om dit boek te lezen terwijl ik door Australië aan het rondreizen was en sommige plekken, zoals Port Arthur (Tasmanië) ook daadwerkelijk heb bezocht. Het boek geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van Australië.


4 reacties

  1. Moet ik bij langdradig denken aan In Europa of is het erger?

  2. @HDJ Vidajo: Dat weet ik niet. Ik heb "In Europa" niet gelezen, maar het las een beetje als een studieboek.

  3. Ik vond In Europa goed, maar ik hoorde van een hoop bekenden dat ze erin waren gestrand, omdat het te langdradig was. Het boek lijkt me interessant.

  4. @HDJ Vidagjo: ik heb even bij Bol.com gekeken waar "In Europa" over gaat en misschien moet ik die ook maar eens lezen. Zal hem op mijn verlanglijstje zetten.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.