boekomslag Ursula Le Guin - Het oog van de reiger

Twee groepen ongewensten op Aarde zijn verbannen naar een vreemde planeet. De ene groep heeft geweldloosheid als ideaal en de andere (de Bazen) is georganiseerd op een strak-hierarchische basis. Deze kleine maatschappij wordt geregeerd door de Bazen in het tot dan toe bekende deel van de planeet tot de groep die geweldloosheid voorstaat wil uitwijken…

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Het gegeven dat er twee groeperingen op een wereld leven die een tegengestelde levenswijze hebben is interessant. Helaas wordt dit maar oppervlakkig uitgewerkt. De tegenstellingen worden naar mijn mening te zwart/wit neergezet waardoor de personages geen echte mensen worden. Ik zou “Het oog van de reiger” niet nog eens lezen.

De hoofdpersoon is Luz. Zij is de dochter van de baas van de tweede groep. Ze komt er achter dat er ook andere levenswijzen zijn en moet een keuze maken over haar toekomst.


Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.