Steve Toltz – A fraction of the whole

geplaatst in: Recensie | 2
Steve Toltz – A fraction of the whole

From his prison cell, Jasper Dean tells the unlikely story of his scheming father Martin, his crazy Uncle Terry and how the three of them upset - mostly unintentionally - an entire continent. Incorporating death, parenting (good and bad kinds), one labyrinth, first love, a handbook for criminals, a scheme to make everyone rich and an explosive suggestion box.

Titel: A fraction of the whole
Uitgeverij: Hamilton (UK)
Jaartal: 2008
Bladzijden: 710

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Over het boek

Het boek “A fraction of the whole” van Steve Toltz begint met Jasper Dean. Jasper is de verteller van het verhaal en hij zit in een gevangeniscel. Hij vertelt de lezer dat niemand ooit te weten zal komen waar het lijk van zijn vader is gebleven.

Daarna vertelt Jasper zijn levensverhaal vanaf toen hij jong was. Hij vertelt over zijn vader Martin en diens broer Terry. Jasper vertelt dat Terry Dean een bekende naam is in Australië. Terry was een crimineel en Jaspers vader vertelt Jasper hoe Terry zo is geworden. Hij kijkt terug op zijn eigen leven en op dat van zijn vader. De relatie tussen Jasper en zijn vader is niet geweldig. Ze werken elkaar regelmatig op hun zenuwen. Samen komen ze in vreemde, soms bizarre, situaties terecht.

 

Mijn mening

Ik vond het een geweldig boek om te lezen. “A fraction of the whole” is een familiegeschiedenis met buitenbeentjes. Het verhaal is met humor geschreven en zit vol verrassende wendingen. Het verhaal brengt de lezer in Australië en Thailand. Het einde van het verhaal heb ik niet aan zien komen.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 Responses

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.