Arnon Grunberg – Huid en haar

geplaatst in: Recensie | 0
Arnon Grunberg – Huid en haar

Roland Oberstein, universitair docent economie, gespecialiseerd in de geschiedenis van de bubbel, is vader en gelukkig gescheiden. Zijn vriendin Violet, ontwerpster van damestassen, wordt tot wanhoop gedreven als Oberstein onaangedaan lijkt te zijn door haar overspel en het zelfs wel spannend zegt te vinden. Op een conferentie in Frankfurt over de Holocaust, waar Oberstein een lezig geeft over de economische gevolgen van genocide, ontmoet hij Lea, biografe van kampcommandant Rudolf Hoss.

Arnon Grunberg - Huid en haar
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Jaartal: 2010
Bladzijden: 528
Mijn mening:

Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Andere boeken van deze schrijver

Tirza

Het boek is als e-boek te lenen bij de bibliotheek

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Begin van het boek

‘Waar wacht je op?’ vraagt Lea.
Ze draagt een zwarte wollen jas met een bontkraag, tweedehands gekocht. Ze kan zich zulke jassen niet nieuw permitteren.
Lea reist lichtbepakt. Een rugzak, meer heeft ze niet nodig voor vijf dagen. Met een föhn krijg je de meeste kreukels uit je kleren.
Op haar knie ligt een hand. Maar een hand op een knie is nog geen intimiteit. (1e zin)

 

Mijn mening

Ik vond dit niet een van de beste boeken van Arnon Grunberg. Het is wel fascinerend om te lezen hoe ongelofelijk saai Roland Oberstein is. Hij interesseert zich niet voor mensen en heeft geen flauw idee hoe hij zich moet gedragen. Hij is erg rechtlijnig en komt daardoor op een gegeven moment in de problemen. Ik vond het verhaal intrigerend genoeg om het uit te willen lezen.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.