boekomslag Jeffrey Eugenides - Huwelijk

Terwijl haar Amerikaanse medestudenten zich verdiepen in de onleesbare modieuze filosofen van het moment, leest de 22-jarige Madeleine Hanna negentiende-eeuwse Engelse liefdesromans, die haar alles over het huwelijksleven kunnen vertellen. Madeleine is keurig, iets te degelijk voor haar bohemienvrienden, en haar studententijd is tot nu toe niet heel opwindend geweest. De kennismaking met twee jongens zal haar leven evenwel volledig veranderen. Leonard Morton is een charismatische eenling die over een onuitputtelijke hoeveelheid energie lijkt te beschikken. Tegelijk is haar vroegere goede vriend Mitchell Grammaticus geobsedeerd door de gedachte dat Madeleine en hij zijn voorbestemd voor eeuwig samen te zijn.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Begin van het boek

Moet je om te beginnen al die boeken eens zien. Daar stonden de romans van Edith Warton, niet op titel maar op publicatiedatum, en daar de complete Modern Library-serie van Henry James, van haar vader gekregen op haar eenentwintigste verjaardag; daar de kapot gelezen paperbacks die ze voor haar college had moeten aanschaffen, veel Dickens, een streepje Trollope en flinke porties Austen, George Eliot en de geduchte zusters Brontë. Er waren ook heel wat zwart met witte New Directions-paperbacks bij, voornamelijk poëzie vn mensen als H.D. Of Denise Levertov. En de romans van Colette die ze stiekem had gelezen. En daar de eerste editie van Couples, van haar moeder, waar Madeleine heimelijk in had gebladerd toen ze in de zesde klas zat en die ze nu gebruikte voor de tekstuele onderbouwing van haar afstudeerscriptie over de huwelijksplot. (1e zin)

Wat vind ik van dit boek?

Het was geen gemakkelijk boek om te lezen, maar ik vond het een fascinerend verhaal. Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 en Madeleine gaat studeren. Ze is nog jong en heeft geen idee wat ze met haar leven wil. Ze wordt verliefd op een jongen die last heeft van depressies. Ze denkt dat ze hem kan helpen. Ze gaat zelfs met hem trouwen. Het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van Madeleine.


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.