In juni was ik een dagje in Nijmegen voor een bezoek aan mijn professor in het Radboudziekenhuis. Daarna heb ik nog wat door het centrum gewandeld. Zo kwam ik langs Moenen en Mariken. Het verhaal van het toneelstuk Mariken speelt zich deels af in Nijmegen. Moenen is de duivel die Mariken verleidt om met hem mee te gaan. Het beeld van Moenen staat bij de St. Stevenskerk aan de kant van de Stikke Hezelstraat. Het beeld van Mariken staat voor het Waaggebouw.

 

 

Deze foto’s heb ik gemaakt op 13 juni 2018

 

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.