Leesplan september 2018

geplaatst in: Boeken, Leesplan | 8

plaatje voor leesplanAan het begin van elke maand maak ik een leesplanning. Van elk boek dat ik wil lezen zoek ik op hoeveel bladzijden het boek heeft. Ik ga er van uit dat ik 100 bladzijden op een dag kan lezen. De ene dag lukt dat gemakkelijk en de andere dag lukt dat totaal niet. Benieuwd welke boeken er voor september in mijn planning staan?

 

Recensieboeken

Michael Reefs – Bram en de Orde van Avalon (Bram 2) (8+) – Stormsteen – lees ik nu
Bram gaat in Schotland op zoek naar een geheimzinnige steen die ergens tussen het puin van een kasteelruïne verborgen ligt. Daar treft hij de verraderlijke Orde van Avalon, die ook op jacht is naar de steen waar Koning Arthur lang geleden zijn legendarische zwaard uittrok. De steen is gesplitst en de vijf stukken zijn verspreid over de wereld. De Orde heeft de brokstukken nodig om het magische eiland Avalon te bereiken. Deze sterke tegenstanders met hun krachtige magie zijn bereid iedereen uit de weg te ruimen die hun plannen doorkruist. Toch stelt Bram alles in het werk om de Orde te slim af te zijn, met gevaar voor eigen leven. Koop dit boek bij bol.com

 

Uit eigen kast

Alex Boogers – Wanneer de mieren schreeuwen
Wanneer de mieren schreeuwen herinnert ons aan hoe fragiel het leven is, en hoe gebeurtenissen op onvoorspelbare wijze kunnen samenvloeien. Alex Boogers baseerde deze indringende novelle op de tragische dood van de Rotterdamse jongen Sedar Soares. Koop dit boek bij bol.com

Ashley Royer – Ik kan je niet vergeten (15+) 
Sinds de tragische dood van zijn vriendin Delia weigert Levi te praten. Hij raakt depressief en kan niet met het verlies van zijn vriendin omgaan. Uit pure wanhoop stuurt zijn moeder hem naar zijn vader in Amerika. Daar maakt Levi bepaald geen vrienden, tot hij Delilah ontmoet. Een aangrijpend boek dat je niet meer weg kunt leggen! Koop dit boek bij bol.com

Auke Hulst – Slaap zacht, Johnny Idaho – lees ik nu
Een tiener met een missie, een terminale bankier en een wetenschapper gaan op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. Zij komen samen op de Archipel, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan, en dompelen zich onder in deze nieuwe wereld. Wat drijft ze? En op welke manier zijn ze onherroepelijk met elkaar verbonden? Koop dit boek bij bol.com

Benny Lindelauf – Negen open armen (15+)
De zusjes Fing, Muulke en Jes verhuizen steeds opnieuw. Deze keer komen ze in een huis buiten de stad terecht: ‘Het huis van de negen open armen’. Een vreemd huis is het. Muulke weet zeker dat het vervloekt is, want al gauw stapelt zich ramp op ramp. De vondst van een grafsteen met een geheimzinnige inscriptie is het begin van een wonderlijke ontdekkingstocht naar het verleden… Koop dit boek bij bol.com

Bibi Dumon Tak – Bibi’s bijzondere beestenboek (8+)
Er zijn beesten die zulke bijzonder dingen doen, dat je het bijna niet kunt geloven. Kijk maar naar de gierzwaluw, dat straaljagertje dat nooit met zijn poostjes op aarde landt. Hij houdt zo van de lucht, dat hij zelfs zwevend slaapt. En wat denk je van de agressieve bombardeerkever? De versierende prieelvogel en de hebberige zwarte zwelger? Ze komen allemaal tevoorschijn in dit bijzondere beestenboek: vliegend, sluipend, kruipend, dansend, zwemmend en ja zelfs lopend op twee pootjes over het water. Koop dit boek bij bol.com

Bregje Hofstede – De hemel boven Parijs
De comfortabele routine van Olivier, professor in de kunstgeschiedenis aan de Sorbonne, raakt ontwricht wanneer zijn baas hem vraagt om als mentor van een uitwisselingsstudente op te treden. De stugge Nederlandse rakelt een geschiedenis op die Olivier had willen vergeten, maar die tegelijk het kostbaarste is dat hij bezit. Tegen beter weten in zoekt hij toenadering tot de studente, en geeft haar een advies dat hij zelf nooit heeft opgevolgd. Maar Fie heeft haar eigen leven. Zij worstelt met een onmogelijke keuze: streven naar het allerhoogste, en eraan kapot gaan of nooit beginnen om niet te falen. Ze voert koppig verzet tegen haar eigen levensangst en daagt Olivier uit hetzelfde te doen. Koop het boek bij bol.com

Griet Op de Beeck – Vele hemels boven de zevende
Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Koop dit boek bij bol.com

Li Lefébure & Esther Walraven – Het magische wereldfeestenboek (1+) 
Olivier en Zeger vinden een bijzonder boek: Wereldfeesten. Als ze de pagina over Halloween bekijken, worden ze het boek in getrokken. Letterlijk: ze belanden in Amerika, midden in het griezelfeest. Zo start een doldwaze reis van het Surinaamse Keti-koti naar het Indiase Divali tot het Chinese Drakenbootfeest. Koop dit boek bij bol.com

Tom Moorhouse – De lokroep van de rivier (8+) 
De jonge woelratten Sylvan en zijn broer en zusters moeten zich opeens alleen zien te redden, hoe jong ze ook zijn. Op hun lange reis langs de Grote Rivier trotseren ze allerlei gevaren en beleven ze het ene avontuur na het andere. Zullen ze erin slagen een nieuw veilig thuis te vinden? Koop dit boek bij bol.com

Tosca Menten – Dummie de mummie en de gouden scarabee (Dummie de mummie 1) (filmeditie) (8+)
Als Goos op een dag een mummie in zijn bed vindt, staat zijn leven volledig op zijn kop. Samen met dummie beleefd hij de leukste, spannendste en gekste avonturen. Koop dit boek bij bol.com

Wim Hofman – Het vlot (10+)
Vlissingen speelt een grote rol in dit boek. De stad was aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen. Mensen moesten bij elkaar in huis wonen, vaak een heel gezin op een klein kamertje. Iedereen heeft het erg druk met alles weer opbouwen, en daar kunnen ze geen kleine jongetjes bij gebruiken. Wat doe je dan als je aan zee woont en je hebt een beetje fantasie? Dan bouw je een vlot om net als Huckleberry Finn op avontuur uit te gaan? Niet meer nieuw te koop

 

Bibliotheekboeken

David Walliams – Joe Biljoen (8+)
Joe Prop is de rijkste twaalfjarige jongen van de hele wereld. Hij heeft letterlijk alles wat er te koop is: een Formule 1-racewagen, wel duizend paar sportschoenen en zelfs een orang-oetan als butler. Ja, Joe heeft alles wat hij wil. Maar er is één ding dat hij nog liever zou willen: een vriend. Niet meer nieuw te koop

Erna Sassen – Er is geen vorm waarin ik pas (15+)
Tot en met de vierde ging alles eigenlijk vanzelf maar sinds ik in de vijfde zit is er een hoop veranderd. Volgens mijn mentor heb ik TE lange tijd TE hard gewerkt en volgens mijn moeder ben ik TE perfectionistisch. Jajaja. Dat is een van de grootste nadelen van volwassenen: ze denken altijd beter te weten dan jijzelf wat er met jou aan de hand is. Daarbij vergeten ze voor het gemak maar even dat tachtig procent van ons leven zich afspeelt buiten hen om. En dat ze dus meestal geen flauw idee hebben. Dat laatste ligt ook een beetje aan ons. Want wij vertellen niks. Maar dan nog. Er zijn dingen die je niet kan vertellen. Aan niemand. Over liefde bijvoorbeeld. En hoe stom je bent geweest. Koop dit boek bij bol.com

Evelien De Vlieger – Hoe maak ik een vriend? (8+)
Felix gaat op kamp, een kamp waar hij niemand kent. Zijn moeder zegt dat hij wel een vriend zal maken. Maar hoe doe je dat, een vriend maken? Felix gaat meteen aan de slag. Hij schrijft lijstjes met eigenschappen die een goede vriend moet hebben, verzint welke lichaamsdelen er nodig zijn bij een vriend. Hij brouwt zelfs een echte vriendschapsdrank. Maar bestaat er wel een ultiem recept om een vriend te maken? Koop dit boek bij bol.com

Geert-Jan Roebers – De grondel & de garnaal (8+)
Naast natuurlijke vijanden bestaan er ook natuurlijke vrienden, zoals de vis die samenwoont met een blinde garnaal. Dit boek gaat over vriendschappen in het dierenrijk. Over vriendendiensten, broederliefde en opoffering. Over vrienden voor het leven of voor even. En over valse vrienden, want ook in de dierenwereld zijn vrienden niet altijd te vertrouwen. Koop dit boek bij bol.com

Kate DiCamillo – Neem mijn hand (10+)
Raymie heeft een plan. Als ze ‘Mini Miss Midden-Florida Autobanden’ wordt, komt ze vast in de krant. En als haar vader dat ziet, komt hij (misschien) terug. Dan ontmoet Raymie twee andere deelnemers: Louise, die uit een showbizzfamilie komt, en Billie, die vastbesloten is de boel te saboteren. Maar als de wedstrijd dichterbij komt, ontstaat er een onwaarschijnlijke en onvergetelijke vriendschap. Een vriendschap die hun twijfels doet vervagen. Een vriendschap die hen met nieuwe ogen naar de wereld doet kijken. Niet meer nieuw te koop

Mia Nilsson – Hugo. Een vreselijk eng beest? (6+)
Krokodil Hugo gaat op zoek naar een vriend. Maar dat is niet zo makkelijk. Hugo is de ster van het circus. Bertus, het beest met de bult, is jaloers. Op een nacht duwt hij Hugo uit de woonwagen. Hugo wordt wakker in een groot, donker bos, ver weg in het noorden … Alle dieren in het bos zijn bang van Hugo. Daarom bedenkt Hugo een plan. Het HUGO-ZAL-EEN-VRIEND-VINDEN-PLAN. Maar dat loopt niet zoals hij had gehoopt … Koop dit boek bij bol.com

Rindert Kromhout – Wat een verhalen! (6+)
Bil tuurt het huis in. Hij beeft en ziet wit. Tik..tik..tik…hoort hij. “Wie is daar?” zegt hij “Weg jij” piept hij. Tik..tik..tik…hoort hij weer. En dan… Nee! Wat een verhaal! Wat een spannend verhaal is een dief in huis! Maar dat is nog lang niet alles… In dit boek vind je maar liefst zes spannende en grappige verhalen over de vrienden Bil en Wil. Koop dit boek bij bol.com

Time to momo London
Jij gaat Londen ontdekken! Een van onze favoriete steden. Vanwege de inspiratie die we opdoen in de vele leuke wijken en indrukwekkende musea en galeries. Omdat we er kunnen shoppen in prachtige warenhuizen maar ook in kleine, onafhankelijke boetieks. En we er zo een tafel reserveren in een van de restaurants van bekende tv-koks en kookboekenchefs. Dan hebben we het nog niet gehad over de vele food-, vintage- en antiekmarkten, het uitzicht vanuit de London Eye, de perfecte Gin & Tonics in de hippe cocktailbars of een ouderwets boottochtje over de Thames. Zomer en winter, Londen bruist altijd. Koop dit boek bij bol.com

 

 

Conclusie

Ik ben van plan om 20 boeken te gaan lezen. De meeste bibliotheekboeken zijn kerntitels van de Kinderboekenweek 2018, die begin oktober is.

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link bij een boekbeschrijving of onderaan de website. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Logo komt van de website van Flaticon

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8 Responses

 1. Natasja | natasjaonline.nl

  Wow! Dat zijn er veel! Ik ben al blij als ik 1 a 2 boeken in een maand lees haha!

  • Mathilde

   Het zijn er inderdaad veel, maar ik lees snel en lezen is mijn favoriete ding om te doen 🙂

 2. Luna

  Er is geen vorm waarin ik pas en De hemel boven Parijs heb ik gelezen. Erna Sassen vind ik erg goed, die kan ik ook aanraden. De hemel boven Parijs heb ik ooit gelezen, maar nooit besproken op mijn blog, vond het een vage roman weet ik nog wel. Ik zie dat jij Michael Reefs weer gaat lezen, ben benieuwd naar jouw mening over zijn volgende boek 🙂

  • Mathilde

   Ik heb het boek van Michael Reefs al in mei gelezen als proeflezer, maar lees hem nu nogmaals om een recensie te schrijven. Het boek van Erna Sassen wil ik graag lezen. De hemel boven Parijs heb ik een paar jaar geleden gelezen en het wordt dus tijd om het boek eindelijk te gaan lezen.

 3. Nicole Orriëns

  Dat is een flinke lijst met boeken om te lezen zeg. Slim om er een planning voor te maken. Wel een flinke klus lijkt me.

  • Mathilde

   De planning maken valt wel mee en het maakt het voor mij overzichtelijk wat ik moet en wil lezen in een maand. Sommige boeken zijn recensieboeken voor Ikvindlezenleuk. Die hebben voorrang bij het lezen

 4. Miranda | Taxx Life Blog

  Knap hoor zoveel boeken lezen. Ik kom niet eens toe aan één. Ik begrijp het is een kwestie van prioriteiten stellen, maar toch.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.