Marjolijn van Heemstra – En we noemen hem

geplaatst in: Recensie | 0
Marjolijn van Heemstra – En we noemen hem

Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie 'foute Nederlanders' komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad. Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze 'bommenneef' was - met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de Sinterklaasmoorden. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger

Informatie
Schrijver: Marjolijn van Heemstra
Titel: En we noemen hem
Uitgeverij: Das Mag
Jaartal: 2017
Bladzijden: 220
Genre: zonder genre

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 9 t/m 10 oktober 2018
Mijn mening:

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek bij de bibliotheek geleend. Dit boek is een van de drie genomineerden voor De Inktaap 2019, een prijs die door middelbare scholieren wordt uitgereikt. 

Het verhaal gaat over Marjolijn die in verwachting is. Ze heeft altijd verhalen in de familie gehoord over bommenneef en ze wil haar ongeboren kind naar hem vernoemen. Haar vriend stelt voor dat ze eerst uitzoekt hoe het verhaal over bommenneef precies is. Ze vraagt haar familie om meer informatie, zoekt op internet en gaat naar het nationaal archief. 

Ik vond het een interessant verhaal om te lezen, maar het verhaal was soms ook een beetje traag. 

Lees mijn recensie op Ikvindlezenleuk.


De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in deze blogpost of onderaan de website. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.