Daniel Kehlmann – Tijl

geplaatst in: Recensie | 0
Daniel Kehlmann – Tijl

Tijl Uilenspiegel, legendarisch entertainer en provocateur, staat er alleen voor wanneer zijn vader, verdacht van duivelse magie, begin zeventiende eeuw door de kerk ter dood wordt veroordeeld. De jonge Tijl moet vluchten en trekt door een door godsdienstoorlogen geteisterd Europa, waar iedereen van huis en haard is verdreven. Zo ook Frederik van Bohemen, de 'Winterkoning', die na een koningschap van slechts één winter Praag moet verlaten en als balling zijn toevlucht zoekt in Den Haag. Tijl wordt zijn hofnar en kan het vooral goed vinden met zijn vrouw Liz - net als hij een rebelse geest met een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Boekinformatie
Schrijver: Daniel Kehlmann
Titel: Tijl
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2017
Bladzijden: 352
Vertaler: Josephine Rijnaarts
Genre: geschiedenis


De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Boek gelezen: 24 september 2018 t/m 5 november

Wat vind ik van dit boek?

Op 24 september ben ik begonnen met het luisteren naar dit verhaal over Tijl Uilenspiegel. Hij heeft niet echt bestaan, maar hij is bekend geworden door allerlei verhalen over hem. Tijl is een mythisch figuur. In dit boek leef je als lezer mee met Tijl Uilenspiegel. Je leert hoe hij is opgegroeid en hoe hij een reizende artiest is geworden. Ondertussen wordt er ook verteld hoe het leven in Europa aan het begin van de zeventiende eeuw was. Er waren meerdere oorlogen, en Tijl reisde in die tijd door heel Europa. Hij was welkom bij koninklijke hoven en heeft daarbij veel gezien.

Ik vond het een fascinerend verhaal om naar te luisteren tijdens mijn dagelijkse wandelingen. Ik vond het leuk om te horen over de intriges bij de verschillende koningen en hoe Tijl Uilenspiegel er overal voor zorgde dat hij een goed leven had.

Dit boek is als e-boek te leen bij de bibliotheek, en ook te beluisteren via de Luisterbieb.


De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in deze blogpost of onderaan de website. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.