Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • dinsdag 1 januari: W.F. Hermans – De donkere kamer van Damokles
 • woensdag 2 januari: Louis Couperus – De boeken der kleine zielen
 • donderdag 3 januari: Frederik van Eeden – Van de koele meren des doods
 • vrijdag 4 januari: David Mitchell – Wolkenatlas
 • zaterdag 5 januari: Gerard Reve – De avonden
 • zondag 6 januari: Jeroen Thijssen – Solitude

Gelezen

 • Frederik van Eeden – Van de koele meren des doods: ik heb dit boek gelezen voor mijn leeslijst op de middelbare school. De traagheid en het pessimisme van het verhaal sprak me erg aan. Het zou leuk zijn om het boek weer eens te herlezen (3 januari)
 • Gerard Reve – De avonden: ik heb dit boek pas gelezen toen ik Nederlands ging studeren in Nijmegen. Ik vond het een verschrikkelijk boek. Het is saai en er gebeurt helemaal niets. Dit boek wil ik zeker niet herlezen (5 januari)
 • W.F. Hermans – De donkere kamer van Damokles: dit boek las ik voor het eerst op de middelbare school en ik vond het geweldig. Inmiddels heb ik het boek meerdere keren herlezen en ik blijf het een ontzettend goed verhaal vinden (1 januari)

Lijkt me leuk

 • David Mitchell – Wolkenatlas: Ik heb twee andere boeken van hem ongelezen in mijn kast staan, namelijk Dertien en Number9dream. Deze boeken moet ik maar eens inplannen voor mijn leesplanning. The thousand autumns of Jacob de Zoet heb ik gelezen toen wij in 2011 in Australië op reis waren en ik vond het een geweldig boek. Of ik Wolkenatlas wil lezen weet ik niet, want ik hou niet zo van korte verhalen (4 januari)
 • Louis Couperus – De boeken der kleine zielen: Ik heb meerdere boeken van Louis Couperus gelezen, maar dit boek ken ik nog niet. Ik hou van de schrijfstijl van Couperus en ik ben dan ook erg benieuwd naar De boeken der kleine zielen (2 januari)

Lijkt me niet leuk

 • Jeroen Thijssen – Solitude: zowel de schrijver als het boek zijn mij volledig onbekend. Het lijkt me geen leuk boek (6 januari)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.