Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • maandag 7 januari: Nathan Hill – De Nix
 • dinsdag 8 januari: Husch Josten – Wittgenstein op de luchthaven
 • woensdag 9 januari: Josefine Klougart – Een van ons slaapt
 • donderdag 10 januari: Marjolijn van Heemstra – En we noemen hem
 • vrijdag 11 januari: Jens Christian Grøndahl – Dat weet je niet
 • zaterdag 12 januari: Arnon Grunberg – Tirza
 • zondag 13 januari: Charles Dickens – Twee steden

Gelezen

 • Arnon Grunberg – Tirza: ik ben fan van de boeken van Arnon Grunberg en ik heb hem afgelopen jaar ontmoet bij Boek & Meester, waar hij werd geïnterviewd door Ernest van der Kwast. Dit boek heb ik jaren geleden gelezen en ik vond het een mooi boek, met een verrassend einde. Ik wil dit boek graag een keer herlezen (12 januari)
 • Marjolijn van Heemstra – En we noemen hem: ik heb dit boek afgelopen jaar gelezen en ik vond het verhaal zowel fascinerend als saai (10 januari)

Lijkt me leuk

 • Charles Dickens – Twee steden: ik heb alleen A christmas carol van Dickens gelezen, maar dit lijkt me een interessant verhaal (13 januari)
 • Husch Josten – Wittgenstein op de luchthaven: ik heb nog nooit van dit boek gehoord, maar de omschrijving maakt me nieuwsgierig. Ik denk dat ik dit boek op mijn wil-ik-lezen-lijstje ga zetten (8 januari)
 • Jens Christian Grøndahl – Dat weet je niet: ik heb nog nooit een boek van deze schrijver gelezen en ik weet ook niet of ik dat ga doen. Bovenstaande omschrijving klinkt wel interessant, maar het omslag vind ik dan weer vreselijk. Ik weet het niet… (11 januari)
 • Nathan Hill – De Nix: ik heb dit boek niet gelezen, maar wel eens in de boekhandel bekeken. Bovenstaande omschrijving maakt mij nieuwsgierig, dus ik ga dit boek op mijn wil-ik-lezen-lijstje zetten (7 januari)

Lijkt me niet leuk

 • Josefine Klougart – Een van ons slaapt: ook van dit boek heb ik nog nooit gehoord, maar het lijkt mij ook niet zo boeiend (9 januari)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.