Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • maandag 14 januari: Philip Roth – Het complot tegen Amerika
 • dinsdag 15 januari: Patrick Süskind – Het parfum: de geschiedenis van een moordenaar
 • woensdag 16 januari: Frans Hempen – Woudbloem
 • donderdag 17 januari: Soseki Natsume – Kokoro; de wegen van het hart
 • vrijdag 18 januari: Alex Boogers – Alleen met de goden
 • zaterdag 19 januari: Murat Isik – Wees onzichtbaar
 • zondag 20 januari: Hanya Yanagihara – Een klein leven

Gelezen

 • Murat Isik – Wees onzichtbaar: ik heb Wees onzichtbaar afgelopen jaar gelezen en vond het een fascinerend verhaal over opgroeien in de Bijlmer (19 januari)
 • Patrick Süskind – Het parfum: de geschiedenis van een moordenaar: ik heb dit boek in de jaren 90 gelezen, maar ik kan me er weinig van herinneren (15 januari)

Lijkt me leuk

 • Alex Boogers – Alleen met de goden: ik heb nog geen boeken van Alex Boogers gelezen, maar dit boek staat al wel een tijd op mijn wil-ik-lezen-lijstje. Misschien moet ik er dit jaar eens tijd voor gaan maken (18 januari)
 • Frans Hempen – Woudbloem: ik heb nog nooit van dit boek gehoord, maar het lijkt me een interessant verhaal. Volgens de kalender is het een dystopisch verhaal waarbij er een zware aardbeving in Groningen is waar een dode bij valt (16 januari)
 • Philip Roth – Het complot tegen Amerika: ik ken dit boek niet. Volgens de omschrijving op de kalender is het een soort what-if-verhaal: wat zou er met de wereld gebeurd zijn als Franklin D. Roosevelt niet de verkiezingen had gewonnen in 1940. Klinkt als een interessant verhaal (14 januari)
 • Soseki Natsume – Kokoro; de wegen van het hart: ik hou van de Japanse cultuur en alleen daarom wil ik dit boek graag lezen (17 januari)

Lijkt me niet leuk

 • Hanya Yanagihara – Een klein leven: dit zou een interessant verhaal kunnen zijn. Maar ik zie ook dat het boek van de maand was bij DWDD en dan heb ik alweer minder zin om het te gaan lezen. De combinatie hypeboeken (zoals DWDD-maandboek) en ik is niet zo goed. Op de een of andere manier zijn dit vaak niet de boeken die mij aanspreken (20 januari)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.