Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

Gelezen

  • Fjodor Dostojevski – Misdaad en straf: ik heb dit boek in 2006 in het Engels gelezen, Crime and punishment, en vond het een fascinerend verhaal (27 januari)
  • Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak dit klinkt als een fascinerend, maar treurig verhaal. Dit boek komt op mijn wil-ik-lezen-lijstje (23 januari) – ik las dit boek afgelopen zomer (update 5-2-2020)

Lijkt me leuk

  • Etgar Keret – Verrassing: ik heb nog nooit van deze schrijver gehoord, maar bovenstaande omschrijving maakt nieuwsgierig naar de verhalen uit deze bundel (25 januari)
  • Ilja Leonard Pfeijffer – Peachez: dit klinkt als een leuk en fascinerend verhaal (21 januari)
  • Nino Haratischwili – Het achtste leven (voor Brilka): ondanks dat dit een heel dik boek is zou ik het graag willen lezen. Het verhaal klinkt interessant (24 januari)

Lijkt me niet leuk

  • Jan Brokken – De kozakkentuin: de omschrijving zorgt er niet voor dat ik dit boek wil lezen. Het lijkt me een wat saai verhaal (26 januari)
  • Jón Kalman Stefánsson – Iets ter grootte van het universum: dit kan een interessant verhaal zijn, maar toch trekt het me niet echt aan (22 januari)

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.