Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • maandag 11 februari: Tonke Dragt – De torens van februari
 • dinsdag 12 februari: Paul Auster – De New York-trilogie
 • woensdag 13 februari: Hugo Claus – De Metsiers
 • donderdag 14 februari: Margriet de Moor – Van vogels en mensen
 • vrijdag 15 februari: Delphine de Vigan – Het ware verhaal van haar en mij
 • zaterdag 16 februari: Tom Lanoye – Gelukkige slaven
 • zondag 17 februari: Michel Houellebecq – Elementaire deeltjes

Gelezen

 • Michel Houellebecq – Elementaire deeltjes: ik heb dit boek in 2006 gelezen en vond het niet zo’n boeiend verhaal. Zou het ook niet nog eens willen lezen (17 februari)
 • Tonke Dragt – De torens van februari: ik ben sinds ik jong was fan van de boeken van Tonke Dragt. Ze zijn spannend, fascinerend en sprookjesachtig. Dit boek heb ik in 2009 voor het laatst gelezen (11 februari)

Lijkt me leuk

 • Delphine de Vigan – Het ware verhaal van haar en mij: de omschrijving op de achterkant van het boek vind ik niet zo interessant, maar door de omschrijving op de kalender lijkt het me een fascinerend verhaal (15 februari)
 • Hugo Claus – De Metsiers: ik heb tijdens mijn studie Nederlands het boek De hondsdagen van Hugo Claus gelezen en dat vond ik een mooi verhaal. Afgelopen jaar ben ik in de Kunsthal in Rotterdam bij de tentoonstelling over Hugo Claus geweest en bedacht me toen dat ik wel weer eens wat van hem wil lezen. Dit boek klinkt interessant, dus misschien ga ik deze lezen… (13 februari)
 • Margriet de Moor – Van vogels en mensen: dit klinkt als een spannend verhaal en daar ben ik benieuwd naar. Ik heb meerdere boeken van Margriet de Moor gelezen en vind ze mooi geschreven (14 februari)
 • Paul Auster – De New York-trilogie: de omschrijving op de kalender maakt mij nieuwsgierig naar dit boek (12 februari)
 • Tom Lanoye – Gelukkige slaven: dit lijkt mij een fascinerend verhaal. Het enige wat ik ooit van Tom Lanoye heb gelezen is het boekenweekgeschenk (16 februari)

Lijkt me niet leuk

deze week zijn er geen boeken die mij niet leuk lijken


Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.