Gelezen in januari 2019

geplaatst in: Boeken | 0
plaatje voor gelezen

Ik wilde in januari 15 boeken lezen. Ik heb deze maand 19 boeken gelezen, waarvan er 6 in mijn leesplanning stonden. De niet-gelezen boeken schuiven door naar een andere maand. Lees verder om te zien welke boeken ik gelezen heb. Als je klikt op een boekomslag kun je mijn recensie lezen.

Recensieboeken

Polles taartenboek
In de nieuwe Efteling-attractie Symbolica staat in de feestzaal van het Paleis der Fantasie een enorme tafel vol taarten, koeken en andere lekkernijen. Al dat heerlijks kun je nu thuis maken! Polles Taartenboek bevat 35 recepten voor taarten, (cup) cakejes, koeken en traktaties. Het zijn toegankelijke recepten om samen met je kind te maken, maar ook voor de enthousiaste hobbytaartdecorateur. Inclusief een waar meesterstuk waarmee de gevorderde thuisbakker zich helemaal kan uitleven. Er is tevens aandacht voor glutenvrij, suikervrij en lactosevrij bakken. Wat drink je bij al dat lekkers: in het boek vind je ook een hoofdstukje met feestelijke drankjes, gebrouwen door grootmagister Almar. Koop dit boek bij bol.com

Behrang Mousavi & Jan Paul Schutten – Hoi, ik ben een lijn (8+)
Aangenaam kennismaken: ik ben een lijn. En mag ik je ook even voorstellen aan mijn soortgenoten? Mijn medelijnen en ik zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Soms zijn we kaarsrecht. Soms zijn we zo krom als een hoepel. Soms zijn we gestippeld. Soms zijn we onmogelijk. Soms zijn we zwart, soms zijn we wit. Soms zijn we alle kleuren daar tussenin. Maar altijd, altijd, altijd zijn we bij jou in de buurt. Kijk maar eens om je heen: overal zie je ons. Een wereld zonder lijnen is ondenkbaar. Koop dit boek bij bol.com

Bianca Mastenbroek – Naar de kust (6+)
Baas Bart is een guitige opa die samen met zijn eigenwijze autootje Mees de Sjees op reis gaat naar de kust. Onderweg beleven ze allerlei avonturen: Mees raakt oververhit, ze verliezen een wiel, ontmoeten de Mopperauto, verdwalen in de mist en hebben de Hulpsjees nodig om een steile berg op te komen. Zou het ze lukken om de kust te bereiken? Koop dit boek bij bol.com

Christine Charliers – In de ban van de wolf (In de ban van de wolf 1) (12+)
De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde … Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar … Wat willen ze in hemelsnaam? Koop dit boek bij bol.com

Elizabeth Taylor – Hotel Claremont
Op een regenachtige zondagmiddag in januari neemt mevrouw Palfrey haar intrek in hotel Claremont. Ze is onlangs weduwe geworden en wil de jaren die ze nog voor zich heeft daar doorbrengen. Haar medebewoners vormen een bont gezelschap van excentriekelingen, met een obsessieve interesse in de dagelijkse menukaart. Met elkaar gaan ze de strijd aan tegen de zich voortslepende, eentonige dagen en de naderende dood. Maar dan ontmoet mevrouw Palfrey de knappe jonge schrijver Ludo. Het is het begin van een ongebruikelijke vriendschap. Koop dit boek bij bol.com

Hank Green – Een zeer opmerkelijk verschijnsel
Op een nacht stuit de drieëntwintigjarige April May op een gigantische sculptuur die vanuit het niets opeens midden in Manhattan staat. Ze is meteen verrukt van het beeld en geeft hem de naam Carl. Ze maakt een filmpje en zet het op YouTube. Het filmpje gaat viral, als blijkt dat er in een andere steden in de wereld ook ‘Carls’ zijn gesignaleerd. April, de ‘ontdekker’, wordt op slag beroemd en staat vanaf dan voortdurend in de spotlights. Terwijl de druk van de media steeds meer toeneemt, probeert April erachter te komen wat de Carls zijn, waar ze vandaan komen en vooral wat ze willen. Koop dit boek bij bol.com

Leo Timmers – Een huis voor Harry (6-)
Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Koop dit boek bij bol.com

Mãrtinš Zutis – In de voetsporen van Karel Daarwind (6-)
Natuurwetenschapper Karel Daarwind botst op een grootse “ontdekking’ wanneer hij op zijn erf vreemde voetafdrukken van een éénpotig wezen vindt. Nieuwsgierig volgt hij het spoor. Al snel merkt hij dat er steeds nieuwe voetafdrukken bijkomen… Koop dit boek bij bol.com

Nob – Onze huisyeti (Mijn vriend Grompf) (10+)
De strips gaan over de hilarische belevenissen van Arthur en zijn huisdier, een enorme yeti. De yeti Grompf is zijn beste vriend. Arthurs ouders hadden een goudvis leuker gevonden. Koop dit boek bij bol.com

Norm Harper – Haphaven (15+)
Ever-superstitious Alex Mills will do anything to avoid a jinx. Picking up pennies, knocking on wood, collecting rabbit’s feet . . . you name it. That is until she steps on a crack and it actually does break her mother’s back. To save her mom, Alex must follow Hubbub Caskside, a trusty leprechaun, on a journey through the end of a rainbow to Haphaven, the world where all of Earth’s superstitions draw their power. All she needs is a rabbit’s foot to save her mom, but she soon discovers the lucky article won’t be so easy to retrieve. Not only is the rabbit’s foot guarded by Haphaven’s most formidable creature, the Jinx, there’s also a forest full of trees that knock back if you don’t knock on wood, people named Penny who do not like to be picked up, and a particularly vindictive black cat who will not be crossed. As Alex finds herself desperately searching for a way to save her mom, she learns of a mysterious connection between her family’s fate and the rulers of Haphaven. With her mother’s life on the line and her own fate at stake, Alex must find the strength within herself to unlock the mystery and take back control of the superstitions that have controlled her life, even if it means crossing the Black Cat once and for all. Koop dit boek bij bol.com

Susin Nielsen – Optimists die first (15+)
Petula has avoided friendship and happiness ever since tragedy struck her family and took her beloved younger sister Maxine. Worse, Petula blames herself. If only she’d kept an eye on her sister, if only she’d sewn the button Maxine choked on better, if only…Now her anxiety is getting out of control, she is forced to attend the world’s most hopeless art therapy class. But one day, in walks the Bionic Man: a charming, amazingly tall newcomer called Jacob, who is also an amputee. Petula’s ready to freeze him out, just like she did with her former best friend, but when she’s paired with Jacob for a class project, there’s no denying they have brilliant ideas together – ideas like remaking Wuthering Heights with cats. But Petula and Jacob each have desperately painful secrets in their pasts – and when the truth comes out, there’s no way Petula is ready for it. Koop dit boek bij bol.com

Uit eigen kast

Lonely Planet Jordan
Lonely Planet’s Jordan is your passport to the most relevant, up-to-date advice on what to see and skip, and what hidden discoveries await you. Dive kaleidoscopic coral gardens in the Red Sea, channel Lawrence of Arabia and stay at a Bedouin camp at Wadi Rum, and watch the sun set over the honeycombed wonder of Petra – all with your trusted travel companion. Get to the heart of Jordan and begin your journey now! Koop dit boek bij bol.com

Anna van Praag – Een heel bijzonder meisje (15+)
Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía. Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief. Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen. Koop dit boek bij bol.com

Hadi Mohammadi – Het meisje en haar zeven paarden (6-)
Een meisje ligt in bed. Het raam in haar kamer staat open. Ze luistert naar hoefgetrappel. Opeens ziet ze zeven paarden die allemaal een andere kleur hebben, op één paard na, dat geen kleur heeft. Alle paarden staan een deel van hun kleur aan het kleurloze paard af. En dit blijkt heel bijzondere gevolgen te hebben. Koop dit boek bij bol.com

Bibliotheekboeken

Ben Guterson – Winterhuis Hotel (10+)
We zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar het Winterhuis Hotel. Bij de achterdeur vindt Elizabeth dit briefje, met in een plastic tas één set schone kleren en wat kleingeld. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. En dan vindt ze een weelderig hotel, een familiegeheim, een verboden boek vol raadsels, alles onder en sluier van magie. Even lijkt het een paradijs, maar een paradijs met een vloek, die misschien alleen Elizabeth kan opheffen. Als ze op tijd dat ene boek vindt en de raadsels weet op te lossen… Koop dit boek bij bol.com

Emily Gravett – Waar is Beer? (6-)
Beer en Haas zijn beste vrienden. Ze spelen graag spelletjes, zoals verstoppertje. Haas kan heel goed tot tien tellen met zijn ogen dicht, maar Beer is niet zo goed in verstoppen… Toch is hij opeens echt verdwenen! Haas maakt zich zorgen. Gelukkig duikt Beer uiteindelijk gewoon weer op. Koop dit boek bij bol.com

Gabby Dawny – Als ik een dinosaurus had (6-)
Een meisje droomt ervan een huisdier te hebben. Maar welke? Een vis is te nat, een kat te gewoon en een muis is te klein. En dan weet ze het: ze wil een dino! Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli en kool op en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier. Koop dit boek bij bol.com

Jonny Lambert – Panda wil een vriendje (6-)
Diep in het koele bos woont een eenzame panda. Hij wil graag vriendjes worden, maar hij weet niet hoe dat moet. Misschien kan hij van de andere dieren leren wat hij moet doen… Koop dit boek bij bol.com

Mark Janssen – Dino’s bestaan niet (6-)
Dit verhaal gaat over twee broertjes die op dinojacht gaan. Nou ja, de oudste en meest stoere broer doet alsof, maarvoor de jongste is het allemaal heel serieus. En terecht! Hij ziet wat zijn oudere broer allemaal niet ziet. Als zijn grote broer dan ook nog eens ter geruststelling ‘Dino’s bestaan niet!’ roept, neemt het verhaal een onverwachte wending. Koop dit boek bij bol.com

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in deze blogpost of onderaan de website. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Logo komt van de website van Flaticon


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.