Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • maandag 4 maart: Elif Shafak – De heilige van de beginnende waanzin
 • dinsdag 5 maart: David Lodge – Small World
 • woensdag 6 maart: Ian McEwan – De kinderwet
 • donderdag 7 maart: Marcel Möring – Dis
 • vrijdag 8 maart: Nescio – De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje
 • zaterdag 9 maart: Theodor Fontane – Effi Briest
 • zondag 10 maart: Margriet de Moor – De verdronkene

Gelezen

 • Nescio – De uitvreter, Titaantjes, Dichtertje: ik heb dit boek gelezen op de middelbare school en later toen ik Nederlandse taal- en letterkunde ging studeren. Ik wil dit boek zeker weer eens herlezen (8 maart)

Lijkt me leuk

 • David Lodge – Small World: de samenvatting op het boek maakt me niet nieuwsgierig, maar de tekst op de kalender doet dat wel. Daarom komt dit boek op mijn wil-ik-lezen-lijstje (5 maart)
 • Ian McEwan – De kinderwet: dit lijkt me een interessant verhaal en het komt daarom op mijn wil-ik-lezen-lijstje (6 maart)
 • Marcel Möring – Dis: Marcel Möring is één van mijn favoriete schrijvers en daarom wil ik dit boek zeker gaan lezen (7 maart)
 • Margriet de Moor – De verdronkene: Dit klinkt als een heel fascinerend verhaal en komt daarom op mijn wil-ik-lezen-lijstje. Ik heb al meerdere boeken van Margriet de Moor gelezen, maar deze nog niet (10 maart)

Lijkt me niet leuk

 • Elif Shafak – De heilige van de beginnende waanzin: dit kan wel eens een interessant boek zijn, maar voorlopig komt het op mijn misschien-lijstje (4 maart)
 • Theodor Fontane – Effi Briest: dit lijkt me geen boeiend boek, dus helaas… (9 maart)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.