Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • maandag 11 maart: Hilary Mantel – Wolf Hall & Hilary Mantel – Het boek Henry
 • dinsdag 12 maart: Jeannette Winterson – De passie
 • woensdag 13 maart: Joost de Vries – De republiek
 • donderdag 14 maart: Maarten ‘t Hart – Een vlucht regenwulpen
 • vrijdag 15 maart: Mark Haddon – Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
 • zaterdag 16 maart: K. Schippers – Waar was je nou
 • zondag 17 maart: Albert Camus – De vreemdeling

Gelezen

 • Hilary Mantel – Wolf Hall: ik heb dit boek in 2010 in het Engels gelezen en ik vond het een fascinerend verhaal om te lezen (11 maart)
 • K. Schippers – Waar was je nou: Ik heb dit boek in 2006 gelezen en ik vond het een beeldend geschreven en fascinerend verhaal. Ik zou het boek graag nog eens herlezen (16 maart)
 • Maarten ‘t Hart – Een vlucht regenwulpen: ik heb dit boek op de middelbare school gelezen en kan me er weinig van herinneren. Misschien eens herlezen? Aan de andere kant wil ik nog zoveel boeken lezen dat het daar waarschijnlijk niet van gaat komen (14 maart)
 • Mark Haddon – Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht: Ik las dit boek in 2006 in het Engels, The curious incident of the dog in the night-time, en ik vond het een mooi verhaal. Ik zou dit boek graag nog eens herlezen, want ik denk dat het ook een interessant boek is voor op Ikvindlezenleuk (15 maart)

Lijkt me leuk

 • Albert Camus – De vreemdeling: Ik heb voor Frans vast wel iets van Albert Camus gelezen, maar ik denk niet dat dat dit verhaal was. Ik ben er wel benieuwd naar, dus het boek komt op mijn wil-ik-lezen-lijstje (17 maart)
 • Hilary Mantel – Het boek Henry: In 2013 kocht ik dit boek in het Engels en het staat na al die jaren nog steeds ongelezen in mijn boekenkast. (11 maart)
 • Jeannette Winterson – De passie: dit lijkt me een spannend historisch verhaal (12 maart)

Lijkt me niet leuk

 • Joost de Vries – De republiek: hmm, ik heb geen idee wat ik van dit boek kan verwachten. Omdat ik al veel boeken op mijn wil-ik-lezen-lijst heb staan komt deze daar niet bij (13 maart)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.