365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben – 12

geplaatst in: Kalender | 0
boekomslag Kamel Daoud - Moussa of de dood van een Arabier

Maandag 18 maart: Kamel Daoud – Moussa of de dood van een Arabier
Ambo|Anthos 2015, 150 bladzijden, vertaald door Manik Sarkar
Met Moussa of de dood van een Arabier heeft Kamel Daoud een stem gegeven aan ‘de Arabier’ uit de Franse klassieker De vreemdeling van Albert Camus. Haroen wordt al zijn hele leven gekweld door de zinloze moord op zijn broer door Meursault, de beruchte antiheld uit Camus’ roman. Haroen besluit zijn broer uit de anonimiteit te halen door hem een naam te geven: Moussa. En een stem, die de gebeurtenissen beschrijft die leidden tot Moussa’s dood op een oogverblindend Algerijns strand. Koop dit boek bij bol.com

Ik heb het boek van Albert Camus niet gelezen en daarom ben ik ook niet zo geïnteresseerd in het lezen van dit boek. Ik vind het wel een leuk idee om een personage uit een ouder boek als uitgangspunt te nemen voor een verhaal.

plaatje voor gelezen

Dinsdag 19 maart: Iris Murdoch – Op zand gebouwd
Contact 1975, 308 bladzijden, vertaald door Els Veegens-Latorf
geen samenvatting. Ik heb wel een Engelse samenvatting gevonden: The quiet life of schoolmaster Bill Mor and his wife Nan is disturbed when a young woman, Rain Carter, arrives at the school to paint the portrait of the headmaster. Mor, hoping to enter politics, becomes aware of new desires. A complex battle develops, involving love, guilt, magic, art, and political ambition. Mor’s teenage children and their mother fight discreetly and ruthlessly against the invader. The Head, himself disenchanted, advises Mor to seize the girl and run. The final decision rests with Rain. Can a “great love” be purchased at too high a price? Niet meer nieuw te koop

Dit boek is niet meer nieuw te koop en ook nauwelijks in de bibliotheek te vinden. Daarom komt dit boek niet op mijn leeslijst.

boekomslag Juli Zeh - Ons soort mensen

Woensdag 20 maart: Juli Zeh – Ons soort mensen
Ambo|Anthos 2016, 670 bladzijden, vertaald door Annemarie Vlaming
Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te gaan bouwen. Twee dorpsgenoten, een belegger en een boer, zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro, maar dat grondgebied is nét te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervulling gaan: eigenaar van een manege worden. Ze probeert het onderste uit de kan te halen. Dan is er nog een doorgewinterde herrieschopper, die alles op alles zet om het windmolenpark tegen te houden. Oude geschillen steken de kop op in het dorp – hoeveel intriges kunnen de bewoners aan? Koop dit boek bij bol.com

Dit verhaal lijkt me niet interessant.

boekomslag J.J. Slauerhoff - Het verboden rijk

Donderdag 21 maart: J.J. Slauerhoff – Het verboden rijk
Querido 1932, 160 bladzijden
Het verboden rijk, China, is het toneel van de roman waarin de lotgevallen worden beschreven van de 16de eeuwse Portugese dichter Luís Vaz de Camões die schipbreuk lijdt onderweg naar Macau en een 20ste eeuwse Ierse marconist die het slachtoffer wordt van zeerovers. Koop dit boek bij bol.com

Ik heb dit boek nog nooit gelezen, maar het lijkt me een erg interessant boek. Ik zet het op mijn wil-ik-lezen-lijstje.

boekomslag F. Springer - Quissama

Vrijdag 22 maart: F. Springer – Quissama
Querido 1985, 160 bladzijden
Een Nederlandse zakenman stuit in Angola op een vreemde landgenoot. Koop dit boek bij bol.com

Ik las dit boek eind jaren 80 voor mijn eindexamenlijst. Volgens mij zat dit boek in het bulkboekpakket dat wij moesten kopen. Ik kan me er eigenlijk niet veel van herinneren. Misschien tijd om het boek nog eens te lezen. Daarom zet ik het boek op mijn leeslijst.

boekomslag Anya Niewierra - Het Dossier

Zaterdag 23 maart: Anya Niewierra – Het Dossier
B for Books 2017, 400 bladzijden
De 46-jarige Josta Bresse wordt slachtoffer van een orgaanroof. De Nederlandse recherche stuit tijdens het onderzoek op het duistere DDR-verleden van Josta. Daarom keert Josta terug naar Oost Berlijn, waar ze destijds als kunstvervalser deel uitmaakte van de zogenaamde ‘Königstein Gruppe’. Dit team van vervalsers dat werkte in opdracht van het toenmalige DDR-regime, werd vlak voor de val van de Muur door de Stasi afgevoerd naar de gevangenis Hohenschönhausen. Reden: Het Dossier. 25 jaar later blijkt Het Dossier nog steeds reden voor moord. Opgejaagd als een wild dier probeert Josta Bresse het Dossier in handen te krijgen, maar de macht van de daders blijkt groot. Enorm groot. Koop dit boek bij bol.com

Dit klinkt niet als een interessant boek voor mij. Het lijkt me teveel een thriller.

boekomslag Kristin Harmel - Als we elkaar terugzien

Zondag 24 maart: Kristin Harmel – Als we elkaar terugzien
Boekerij 2017, 382 bladzijden, vertaald door Daniëlle Stensen
Columniste Emily ontvangt van een geheime afzender een prachtig, mysterieus schilderij: een portret van haar onlangs overleden grootmoeder. Er zit alleen een handgeschreven briefje bij met de boodschap: “Hij is altijd van haar blijven houden’. Emily gaat op onderzoek uit en komt op het spoor van dramatische gebeurtenissen in Amerikaanse kampen met Duitse krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Door wat ze ontdekt komt ook haar eigen levensverhaal in een ander licht te staan… Koop dit boek bij bol.com

Dit lijkt me geen interessant boek.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.