Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

 • maandag 18 februari: Michael Cunningham – De uren
 • dinsdag 19 februari: Jane Gardam – Old Filth-trilogie
 • woensdag 20 februari: Jonathan Littell – De Welwillenden
 • donderdag 21 februari: Haruki Murakami – Norwegian Wood
 • vrijdag 22 februari: Thomas Mann – De Buddenbrooks
 • zaterdag 23 februari: Arnon Grunberg – De joodse messias
 • zondag 24 februari: Yasunari Kawabata – De schone slaapsters

Gelezen

 • Arnon Grunberg – De joodse messias: ik ben fan van de boeken van Arnon Grunberg. Dit boek las ik in 2005 (23 februari)
 • Jonathan Littell – De Welwillenden: Ik heb dit boek gelezen in de zomer van 2015. Ik vond het een verschrikkelijk en fascinerend verhaal (20 februari)

Lijkt me leuk

 • Haruki Murakami – Norwegian Wood: Ik hou van de boeken van Haruki Murakami, maar dit boek heb ik nog niet gelezen. Het eerste boek dat ik van hem las, Kafka on the shore, vond ik erg goed (21 februari)
 • Jane Gardam – Old Filth-trilogie: Dit verhaal klinkt interessant, ook omdat er in elk deel een ander personage centraal staat (19 februari)

Lijkt me niet leuk

 • Michael Cunningham – De uren: dit boek lijkt mij niet interessant (18 februari)
 • Thomas Mann – De Buddenbrooks: ik heb dit boek niet gelezen, maar het klinkt wel interessant. Maar ik denk dat ik nog genoeg andere, misschien leukere, boeken op mijn lijstje heb staan (22 februari)
 • Yasunari Kawabata – De schone slaapsters: op basis van de beschrijving hierboven en op de kalender lijkt mij dit niet zo’n boeiend verhaal. Ik ga dit boek niet lezen (24 februari)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.