Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben - week 14
 • maandag 1 april: Albert Vigoleis Thelen – Eiland van het tweede gezicht
 • dinsdag 2 april: Joaquim Maria Machado de Assis – Posthume herinneringen van Brás Cubas
 • woensdag 3 april: Willem Jan Otten – Specht en zoon
 • donderdag 4 april: Bernhard Schlink – De voorlezer
 • vrijdag 5 april: J.D. Salinger – De vanger in het graan
 • zaterdag 6 april: Multatuli – Max Havelaar
 • zondag 7 april: Harry Mulisch – De ontdekking van de hemel

Gelezen

 • Bernhard Schlink – De voorlezer: ik heb dit boek in een makkelijk-lezen-versie gelezen met mijn leesclub Makkelijk Lezen in de bibliotheek van Schiedam. Ik vond het een verrassend verhaal, maar hoef het niet opnieuw te lezen (4 april)
 • Harry Mulisch – De ontdekking van de hemel: ik vind de boeken van Harry Mulisch verschrikkelijk, met dit boek als uitzondering. Ik heb het in de jaren 90 gelezen en ik vond het verhaal geweldig. Als ik tijd heb ga ik dit boek zeker herlezen (7 april)
 • J.D. Salinger – De vanger in het graan: ik heb dit boek in het Engels gelezen op de middelbare school. Het is misschien leuk om het boek weer eens te herlezen (5 april)
 • Multatuli – Max Havelaar: ik heb dit boek gelezen toen ik Nederlandse taal- en letterkunde studeerde. Ik vond het een fascinerend verhaal over voormalig Nederlands-Indië (6 april)

Lijkt me leuk

 • Willem Jan Otten – Specht en zoon: de samenvatting van dit boek maakt me nieuwsgierig. Toen ik Nederlands studeerde heb ik zijn roman De wijde blik gelezen en daar heb ik goede herinneringen aan. Dit boek komt op mijn wil-ik-lezen-lijstje (3 april)

Lijk me niet leuk

 • Albert Vigoleis Thelen – Eiland van het tweede gezicht: dit verhaal spreekt me helemaal niet aan (2 april)
 • Joaquim Maria Machado de Assis – Posthume herinneringen van Brás Cubas: dit verhaal spreekt me niet aan (1 april)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.