René Goscinny – De odyssee van Asterix

geplaatst in: Recensie | 0
boekomslag R. Goscinny & A. Uderzo - De odyssee van Asterix

Phoenische koopman is de bestelling van de Druïde Panoramix voor aardolie vergeten – een essentieel ingrediënt in het toverdrankje. Dus Asterix en Obelix gaan op zoek naar zwart goud in het Midden-Oosten. Kunnen ze ook de Romeinse geheime agent Nulnulnix en zijn verbazingwekkende vouwwagen, uitgerust met de nieuwste spionnengadgets, te slim af zijn? Deze speciale editie is voorzien van een 16 pagina tellend dossier, vol achtergrond informatie, foto’s, schetsen en scenarios en is een éénmalige uitgave in deze vorm.

Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Wat vind ik van dit boek?

Panoramix heeft een bestelling gedaan met ingrediënten voor de toverdrank, maar niet alles is geleverd. Asterix en Obelix worden op reis gestuurd naar het Midden-Oosten om zwart goud te halen. Zal het hen lukken om weer veilig terug te komen?

Asterix en Obelix zijn mijn favoriete stripfiguren. Ik lees hun avonturen al sinds ik klein ben en ik blijf ze leuk vinden. Ik heb dan ook alle albums van Asterix en Obelix. Dit stripboek van ‘De odyssee van Asterix’ is een speciale uitgave uit 2018 met 16 bladzijden extra informatie over het maken van dit stripboek. Dit verhaal is voor het eerst in 1981 in Nederland uitgegeven.

Mijn mening: 4 sterren

illustratie uit René Goscinny - De odyssee van Asterix

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.