Serge le Tendre & Olivier Taduc – Het ei van de koningsdraak

geplaatst in: Recensie | 0
boekomslag Serge le Tendre & Olivier Taduc - Het ei van de koningsdraak

Na een lange klopjacht kan de jonge stroper Snelle Taho de koningsdraak, het totemdier van zijn volk, eindelijk vellen. Het blijkt een vrouwtjesdraak te zijn, een van de laatste overlevenden van haar soort. Voor ze haar laatste adem uitblaast, geeft ze Taho een lastige opdracht: haar ei beschermen en het naar haar drakenbroeders in de bergen brengen. Een heikele missie, want het lot van zijn volk hangt af van dat van het drakenjong! Samen met Witte Klauw, een witharige expert in de vechtkunsten, begint hij aan een lange reis om zijn fout weer goed te maken…

Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Wat vind ik van dit boek?

De laatste vrouwtjesdraak wordt gedood door een stroper. Voordat ze haar laatste adem uitblaast geeft de draak de stroper, Jonge Taho, de opdracht om haar ei te beschermen. Het ei moet hij naar de Drakenbroeders in de bergen brengen. Het lot van het volg van Jonge Taho hangt af van het overleven van de draken. Zal het hem lukken om het drakenei te beschermen?

Ik vind de illustraties erg mooi. De illustraties hebben een sprookjesachtige en Aziatische sfeer. Het verhaal is spannend. Dit is het eerste deel van een serie en ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

Mijn mening: 4 sterren

illustratie uit Serge le Tendre & Olivier Taduc - Het ei van de koningsdraak

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.