Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

365 romans week 17
 • maandag 22 april: Daniel Kehlmann – Het meten van de wereld
 • dinsdag 23 april: Carson McCullers – Klok zonder wijzers
 • woensdag 24 april: Italo Calvino – Als op een winternacht een reiziger
 • donderdag 25 april: Dorothy Baker – Cassandra
 • vrijdag 26 april: P.F. Thomése – De onderwaterzwemmer
 • zaterdag 27 april: Bernlef – Hersenschimmen
 • zondag 28 april: Vladimir Nabokov – Ada

Gelezen

 • Bernlef – Hersenschimmen: ik las dit boek op de middelbare school en ik kan me herinneren dat ik dit een heel bijzonder verhaal vond. Misschien maar eens herlezen (27 april)

Lijkt me leuk

 • Italo Calvino – Als op een winternacht een reiziger: dit verhaal klinkt intrigerend, omdat het volgens de omschrijving op de kalender steeds lijkt te veranderen (24 april)
 • P.F. Thomése – De onderwaterzwemmer: de omschrijving van dit verhaal maakt mij nieuwsgierig. Ik heb een paar jaar geleden een interview met deze schrijver gehoord en dat maakte mij ook nieuwsgierig naar zijn boeken (26 april)

Lijkt me niet leuk

 • Carson McCullers – Klok zonder wijzers: dit verhaal lijkt me saai (23 april)
 • Daniel Kehlmann – Het meten van de wereld: ik las van hem het boek over Tijl Uilenspiegel en dat vond ik boeiend. Deze wetenschappers spreken me niet aan (22 april)
 • Dorothy Baker – Cassandra: dit lijkt mij een feelgoodverhaal en daar hou ik niet echt van (25 april)
 • Vladimir Nabokov – Ada: dit lijkt mij een traag verhaal (28 april)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.