Voor 2019 heb ik twee leuke scheurkalenders gekocht: eentje van National Geographic en eentje over 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben. Het leuke van een scheurkalender is dat je elke dag een nieuwe foto of boekinformatie leest. Een nadeel van zo’n kalender is dat je de blaadjes weer weggooit en niet bewaard. Het lijkt mij een leuk idee om dit jaar wekelijks een foto te plaatsen met daarop de kalenderblaadjes van die week. Bekijk hier alle kalenderblogjes.

kalender 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben - week 15
 • maandag 8 april: Hella S. Haasse – Een nieuwer testament
 • dinsdag 9 april: Willem Elsschot – Lijmen – Het been
 • woensdag 10 april: Sasa Stanisi – Nacht voor het feest
 • donderdag 11 april: Umberto Eco – De naam van de roos
 • vrijdag 12 april: Anthony Burgess – Machten der duisternis
 • zaterdag 13 april: Arthur Japin – De zwarte met het witte hart
 • zondag 14 april: Jan Wolkers – Turks fruit

Gelezen

 • Arthur Japin – De zwarte met het witte hart: ik heb dit boek in de jaren 90 gelezen. Ik kan me herinneren dat ik het een mooi verhaal vond (13 april)
 • Hella S. Haasse – Een nieuwer testament: ik heb dit boek volgens mij ooit gelezen, maar dat weet ik niet zeker. Wat ik wel weet is dat ik het boek in eerste druk in mijn boekenkast heb staan. Hella S. Haasse is een van mijn favoriete schrijvers. Ik wil dit boek zeker nog eens lezen (8 april)
 • Jan Wolkers – Turks fruit: ik heb dit boek op de middelbare school gelezen. Ik vond het niet zo’n boeiend verhaal (14 april)
 • Willem Elsschot – Lijmen – Het been: ik heb dit boek op de middelbare school gelezen, maar kan me er weinig van herinneringen. Ik zou het leuk vinden om dit boek opnieuw te lezen (9 april)
 • Umberto Eco – De naam van de roos: ik las dit boek aan het begin van de jaren 90. Het kostte moeite om in het verhaal te komen, maar toen dat eenmaal gebeurd was vond ik het een geweldig verhaal. Heb sinds die tijd meerdere boeken van Umberto Eco gelezen. Ik wil dit boek graag eens herlezen (11 april)

Lijkt me leuk

 • Sasa Stanisi – Nacht voor het feest: ik heb nog nooit van dit boek gehoord, maar het klinkt wel interessant. Ik wil dit boek wel lezen (10 april)

Lijkt me niet leuk

 • Anthony Burgess – Machten der duisternis: dit lijkt me een saai boek (12 april)

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.