Aan het begin van elke maand maak ik een leesplanning. Van elk boek dat ik wil lezen zoek ik op hoeveel bladzijden het boek heeft. Ik ga er van uit dat ik 100 bladzijden op een dag kan lezen. De ene dag lukt dat gemakkelijk en de andere dag lukt dat totaal niet. Benieuwd welke boeken er voor deze maand in mijn planning staan? Mijn recensies verschijnen vooral op Ikvindlezenleuk, maar daar zal ik bij de boekinformatie naar verwijzen.

Vanavond (14 december) was er een toespraak van Mark Rutte. Vanaf middernacht tot 19 januari gaat ons land in lockdown. Alle niet-essentiële winkels gaan dicht, net als scholen, bibliotheken, musea. Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven. Om deze tijd toch wat vrolijker te maken ga ik proberen om elke dag een boek te lezen.

Ik weet dat het een ambitieus plan is (een waanzinnig plan zelfs), maar ik heb zin om aan deze boeken te gaan beginnen. Zo kan ik nog een beetje proberen goed te maken dat 2020 voor mij geen goed leesjaar is…

Recensieboeken

Uit eigen kast

Bibliotheekboek

Gelezen

 1. Connie Mitchell – Thirsa en het spookvliegtuig (14-15 december)
 2. Kelly Barnhill – Het meisje dat de maan dronk (16-17 december)
 3. Mel Wallis de Vries – Vlucht (17 december)
 4. Bart Moeyaert – De schepping (19 december)
 5. Gerard van Gemert – Ragnar en de walrus (19 december)
 6. L.D. Lapinski – Reisbureau Wereldvreemd (22 december)
 7. Mylo Freeman – Tweeling! (22 december)
 8. Peter-Paul Rauwerda – Wie ben ik? (22 december)
 9. Marcus Pfister – De ster van Betlehem (25 december)
 10. Geraldine Elschner – Een voetbal voor de vrede (25 december)
 11. Agatha Christie – Kerst met Poirot (25-26 december)
 12. Aminatta Forna – De paradox van het geluk (24-26 december)
 13. Terry Pratchett – The colour of magic (27 december)
 14. Philip Pullman – Northern lights (29 december-4 januari)
 15. Sanne Rooseboom – Jippie! en de onderwaterpiraten (5 januari)
 16. Niki Smit – 100% Coco Tokyo (6 januari)
 17. Peter Nys – Wijze woorden van meester Kong (13-14 januari)

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.