Catherine Clément – De nieuwe reis van Theo (gelezen 2006)

Hoofdpersoon Theo, die we nog kennen uit De reis van Theo, is inmiddels zesentwintig en heeft enige jaren voor Artsen zonder Grenzen in oorlogsgebieden gewerkt. Zijn vriendin Bozicka, een milieuactiviste, heeft hem bewust gemaakt van de ecologische problematiek. Als Theo op het punt staat mee te doen aan een wedstrijd van een milieuorganisatie, wordt hij door zijn tante Martha gebeld. Ze ligt met een dubbele longontsteking in een ziekenhuis in New Delhi en smeekt hem haar op te halen. Ze knapt gauw weer op, maar om zeker te zijn van haar genezing neemt Theo haar mee naar de gebieden waar hij onderzoek wil doen naar milieuproblemen.

Boekinformatie
Schrijver: Catherine Clément
Titel: De nieuwe reis van Theo
Uitgeverij: Ambo
Jaartal: 2005
Bladzijden: 316
Vertaler: onbekend
Genre: geen genre
Boek gelezen: 15+
Mijn mening:
  • Ik heb dit boek in december 2005 gekocht
    • ik heb dit boek niet meer in bezit (verkocht via marktplaats)
  • Ik las dit boek in 2006 en dit was boek 2 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Wat vind ik van dit boek?

Ik vond het een interessant boek omdat allerlei wereldproblemen worden aangesneden en dat leidt tot nadenken over je eigen ideeën hierover en je eigen handelen. Het hoofdstuk over kernenergie is op dit moment actueel, aangezien men een discussie wil over het op grote schaal gaan gebruiken van kernenergie. Ook De Volkskrant had hier vanmorgen een artikel over. Ik denk dat dit boek goed bruikbaar kan zijn om met pubers over dit soort onderwerpen te praten.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 9 januari 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris, bol.com of bazarow en ondersteun mijn website.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.