boekomslag Marten Toonder - De bovenbazen

Een klein groepje ‘bovenbazen’ vergaart almaar meer rijkdom, tot de beursthermometer oververhit raakt en het hele systeem dreigt in te storten.

Begin van het boek

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Het is in de wereld ongelijk verdeeld; sommige lieden hebben niets en andere hebben alles. Wanneer men niets heeft, is het mogelijk om meer te krijgen – voor dat soort is het leven eigenlijk een pretje. Maar iemand die alles heeft, is nooit meer blij wanneer hij wat ontvangt. In plaats daarvan moet hij altijd bang zijn dat hij iets verliest, want dat is de enige mogelijkheid die er voor hem overblijft. Zulke stakkerds leiden een kommervol bestaan, gevuld met zorgen en kwalen – en het wordt tijd, dat hun stille strijd eindelijk eens onverbloemd in het daglicht wordt gebracht.

Wat vind ik van dit boek?

Ik vind het altijd leuk om een verhaal over heer Bommel te lezen. Ik lees ze al zolang ik me kan herinneren. Dat krijg je als je vader helemaal Bommelgek is. Ook dit was weer een leuk verhaal. Ik vind vooral de taal die Toonder gebruikt leuk. Hij schrijft beeldend, zo beeldend dat ik regelmatig vergeet om naar de plaatjes te kijken.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 4 augustus 2006


Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.