boekomslag Thomas Rosenboom - Gewassen vlees

De Friese burgemeesterszoon Willem Augustijn van Donck wil maar één ding en dat is de liefde van zijn vader winnen. Alles wat hij doet blijkt verkeerd uit te pakken. Hij is onhandig met vrouwen en brengt zichzelf keer op keer in moeilijkheden. Om indruk te maken verdiept hij zich in een nieuw procédé voor het maken van suiker te maken en probeert hij deugdzaam te leven. Maar zijn inspanningen zijn vergeefs. Om uit te vinden waarom zijn vader hem afwijst zal hij zich in diens verleden moeten verdiepen. Daarbij roept hij de hulp in van de door zijn vader gehate maar geniale heer Bergsma. Maar Augustijn raakt al spoedig verstrikt in een web van leugens, chantage, liefdadigheid en waanbeelden.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik kan me niet herinneren dat ik eerder een boek heb gelezen met zo’n irritante hoofdpersoon. Willem Augustijn wil de aandacht van zijn vader, maar is daarbij zo dom bezig en laat zich door iedereen oplichten. Als een jeugdvriend door zijn toedoen in grote problemen komt, doet hij niets.

Ik zou dit boek niet snel aan iemand aanraden. Ik vond het vervelend om te lezen vanwege het vele gebruik van metaforen en beschrijvingen. De zinnen werden daardoor langdradig. Ik ben blij dat ik het boek uit heb!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 28 juli 2006


Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.